Kook de mosselen met 1 zakje mosselkruiden.
Haal het mosselvlees uit de schelp en leg het in een vuurvaste
schotel.
Zeef het kookvocht en houd dit apart.
Kook de schoongemaakte champignons in water met wat zout half
gaar.
Schep ze uit het vocht en laat ze goed uitlekken.
Snijd ze in tweeën en leg ze op de mosselen.
Smelt de boter in een pan en doe er, als deze gaat bruisen, de
ui, laurier en kruidnagel in.
Voeg er als laatste, onder goed roeren met een garde, de bloem
aan toe.
Laat dit alles gaar worden.
Doe er het kooknat of de visbouillon bij en breng het geheel,
onder goed roeren, aan de kook.
Voeg vervolgens de rode wijn, de suiker en naar smaak peper en
zout toe.
Giet de saus over de mosselen en de champignons en laat dit
alles ± 5 minuten in een oven van 180°C zachtjes
stoven.
Serveer met witte rijst en rode wijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |